Eksekvaatur on tegutsemisluba, mille saamisest konsul loetakse ülesannete täitmisele asunuks. Üleandmisel ütles asekantsler Lauri Bambus, et Eesti ja Kasahstani vahel valitsevad head ja töised suhted ning ka koostöö ametkondade vahel toimib väga hästi. "Loodame, et Kasahstani konsulaadist Eestis kasvab peatselt välja täiemahuline saatkond," ütles ta.

Kasahstani suursaadik Eestis on alates 2009. aasta veebruarist Galymzhan Koishybayev ning ta resideerib Helsingis. Tallinnas tegutseb Kasahstani konsulaat, mida juhib konsul Asset Ualijev.

Asekantsler Lauri Bambus lisas, et ehkki Eesti ja Kasahstani majandussuhetes on areng olnud viimastel aastatel suur, on jätkuvalt palju arenguruumi. "Meie ettevõtjad on väga huvitatud koostöö tihendamisest – nii kaubavahetusest kui investeeringutest, eriti arvestades Astana EXPO 2017 ettevalmistusi," ütles ta.

Diplomaatilised suhted Eesti ja Kasahstani vahel sõlmiti 27. mail 1992. Eesti suursaatkond Astanas tegutseb alates 2011. aastast. Eesti esimene Astanas resideerinud suursaadik Jaan Hein andis oma volikirja üle president Nazarbayevile 12. septembril 2011. Hetkel juhib saatkonda ajutine asjur Margus Solnson. 2009. aastast tegutseb Kasahstanis ka Eesti aukonsul.