Kuidas on võimalik, et näiteks venelane, kes valdab eesti keelt vabalt, ei saa taksodispetšeriks, tahtis Den za Dnjom teada Laki Mootorite OÜ arendusjuhilt Marek Saarelt.

“Arvan, et tegemist on lihtsa veaga. Tegelikult pidi kuulutuses kirjutatud olema, et taksodispetšeri töökohale kandideerijalt nõutakse kirjaliku ja suulise eesti keele vaba valdamist, mis on iseenesest mõistetav, sest keele valdamine on kohustuslik selle töö tegemisel. Tõenäoliselt meie töötajad ei kontrollinud kuulutust, edastades esialgse teksti lehte. Mina isiklikult ei tegelenud selle kirjutamisega, kuid tingimata teen kõike, et kahetsusväärne viga parandaks nii kiiresti kui võimalik,” seletas Marek Saar.

Tarbijakaitseameti esindaja Kristina Vaksmaa arvab ka, et tegelikult juhtus kahetsusväärne eksimus, ning kuna on saadud selgitused ja vabandused firma Laki Mootorite OÜ juhtkonna poolt, siis ei tasu selle juhtumiga edasi tegelda.

Kui firma juhtkond hakkaks kaitsma sellise kuulutuse eksisteerimise õigust, siis oleks mõistlik pöörduda õiguskantsleri poole, sest diskrimineerimise küsimused on tema kompetentsis.