Reformierakond saaks selle järgi 47 kohta, keskpartei 28 ning IRL 15 kohta, sotsidele jääks 11 kohta, kirjutab Eesti Päevaleht.

"Valima ei lähe need, kes seda ei kavatse teha, ei saa teha või kel pole eelistust. Häältejaotus tuleb aga ikka nendest, kellel on selge eelistus. Seetõttu pakume valimisaktiivsuseks 50–60 protsenti ehk vähem kui 2007. aasta valimistel," selgitas Faktum-Ariko juhatuse liige Kalev Petti.

"Oluline faktor on ka see, et valimisnimekirjades on palju neid, kes tegelikult ei ela Eestis. Viimasel ajal on räägitud 100 000 eestlasest, kes elavad hoopis mujal ning nemad on väljas nii küsitlus- kui ka valimis­käibest. Üksikkandidaatide individuaalsed võimalused on tühised, kuigi kokku saadakse tubli protsent häältest (8%). Roheliste väljavaated erakonnana on olematud," lisas ta.

Michal: oleme Keskerakonnast ees vaid kahe protsendiga

"Erinevalt EPLis avaldatud oletustele on meil käes reedel laekunud ja täpsema metoodikaga tehtud küsitluse andmed ja need räägivad teist keelt – Reformierakond juhib Keskerakonna ees vaid kahe protsendiga," teatas Reformierakonna peasekretär kommentaariks Delfile.

"Usun, et see on ka enam-vähem reaalne seis – ka neli aastat tagasi otsustas valimistulemuse lõpuks 1,7 protsenti inimesi. Kui Reformierakond oleks saanud 1,7 protsenti vähem hääli oleks meil täna peaminister Edgar Savisaar, raha küsitaks Kremli sõpradelt tema tasemel ja eurot meil poleks," jätkas Michal.

"Tegelikkuses on vahe Reformierakonna ja Keskerakonna vahel üliväike ja valijad otsustavad kas peaminister on Andrus Ansip või Edgar Savisaar – seis on väga tasavägine," nentis Michal lõpetuseks.