Sellega seoses kerkib taas üles küsimus, kas erakonnasiseste asjade ajamiseks sobib kasutada linna eelarvest peetavaid institutsioone. Lisaks on Eestis vähemalt riigi tasandil tavaks ja seaduseks saanud, et valimispäeval valimisreklaami ei tehta. Kas selle tava järgimine ulatub ka Keskerakonna sisedemokraatiasse või kõnnitakse kongressil lati alt läbi, samuti alles selgub, sest avalikult ei tahteta kummastki asjast eriti rääkida.

TTV juhataja Toomas Lepp kinnitas Delfile, et kanal tõepoolest intervjueeris äsja Edgar Savisaare lähikondlasi, kuid mitte kongressi jaoks, vaid homme TTV eetrisse mineva saate „Räägime Savisaarest“ jaoks. Lepp ei suutnud meenutada kogu Savisaarest rääkijate nimekirja, kuid tõi esile Siret Kotka ja Priit Toobali nimed ja soovitas kindlasti uurida kanali telekava. Soovitust kuulda võttes selgus, et saade „Räägime Savisaarest“ kanali kavas tõepoolest on - see jõuab eetrisse homme kella 20.30 ajal. Mida aga selle ega järgmise nädala kavas ei ole, on tasakaalustav saade pealkirjaga „Räägime Simsonist“. Rääkimata siis Karilaiu-, Toomi-, Loone-, Vitsuti- või Boroditši-nimelistest saadetest. Küllap saab näha, kas Savisaare-saate kordus mingil kujul ka kongressil nähtavale ilmub, materjal on igatahes koos.

Värskeima Kesknädala esilehel Savisaare lähikondlaste grupipildidl poseeriv Märt Sults kinnitas täna, et Savisaare-teemaline klipp temaga tehti, kuid keeldus täpsustamast, mida ta seal rääkis. Küsimusele, kes klipi tegi ja kus seda näidatakse, vastas ta, et ei tea seda. Imestunud ajakirjaniku küsimusele, kas tegija siis ei tutvustanudki ennast, vastas Sults salapäraselt, et võis ju tutvustada, kuid ega kunagi ei tea, kelle jaoks see tegija tegelikult töötab.

Veel neli läbi proovitud esimehe lähikondlast ega ka põhikonkurent Kadri Simson ei võtnud täna kahjuks telefoni.