Õiguskantsler Indrek Tederi nahas tahaksid praegu vähesed olla. Juba oma esimesel töönädalal peab Teder otsustama, kas ta tuleb riigiprokuratuurile vastu ja teeb Riigikogule ettepaneku võtta Villu Reiljanilt ära teda seni kaitsev saadikupuutumatus. kirjutab Maaleht.

Esiteks oli just Teder alles äsja kõmulise maadevahetuse afääri ühe peategelase, Merko bossi ja suuromaniku Toomas Annuse advokaat. Samas loos tegutses Rahvaliidu endine juht keskkonnaminister Villu Reiljan uurimisorganite arvates aga Annuse kuuleka tööriistana. Teiseks oli just Indrek Teder too mees, kes läinud sügisel ettevõtjate nimel riigiprokuratuurile nende toimetamise kohta vihase ja süüdistava kirja kirjutas.

Kolmandaks tunneb uus õiguskantsler suurepäraselt ka ärimees Aivo Pärna, kelle käest Villu Reiljan on prokuratuuri arvates pistist küsinud. Meeldetuletuseks olgu öeldud, et Pärn on too mees, keda kahtlustatakse bussiliikluse korraldamisega seoses ka toonasele Valga maavanemale Georg Trašanovile pistise andmises. Saatuse irooniana oli Pärna juhitava bussifima Go Bus juriidiline nõustaja Valga maavalitsusega sõlmitava lepingu puhul taas ei keegi muu kui tänane õiguskantsler Indrek Teder.

Kas juhuslikult või mitte, aga kaks skandaalset kriminaalasja — Villu Reiljani ja Valga maavanema Georg Trašanovi pistiselood — on prokurörid enam-vähem ühel ajal oma “loomingulisest ahjust” välja võtnud.

Esimene lugu puudutab Tallinna kesklinnas Kaubamaja taga asuva keskkonnaministeeriumile kuulunud Rävala 8 kinnistu müüki 2006. aasta suvel. Teine lugu tegeleb Valga maakonna bussiliikluse sujuvamaks korraldamiseks toimunud Valga maavanema “määrimisega” läinud aasta oktoobris.

Kummalisel kombel ühendab kahte nii erinevat lugu üks ja sama tegelane — Tartus ja terves Lõuna-Eestis hästi tuntud ärimees Aivo Pärn.