„IRL on olnud kogu aeg sellel seisukohal, et anda rohkem võimalusi ja õigust ühistranspordikeskustele,” ütles Sester Delfile. „Me oleme seda ka koalitsioonipartneritele rohkem kui üks kord kommunikeerinud ja ma loodan, et läbirääkimistel kolme osapoole vahel me jõuame kindlasti selle lahenduseni, et ühistranspordikeskustel oleks rohkem võimalusi,” lisas ta.

Lääne maakonnaleht Lääne elu vahendas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Kadri Tonka sõnu, kes ütles, et ministeerium ühistranspordikeskustele midagi peale ei sunni ja keskused saavad ise otsustada, kas soovivad pakkuda reisijatele soodushinnaga või tasuta sõitu.

Täiendavaid kommentaare ministeerium ega ka Keskerakonda kuuluv majandus- ja taristuminister Kadri Simson täna lõunaks andnud ei olnud. Pressiesindaja Tonka ütles vaid, et täpsemalt kommenteeritakse teemat siis, kui ministri määrus on allkirjastatud.

MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus juht Vello Jõgisoo kinnitas aga Ärilehele, et viimase info kohaselt saavad ühistranspordikeskused tõepoolest hakata ise valima, kas soovivad pakkuda tasuta ühistransporti või mitte.