Savisaar ise on nimetanud süüdistust poliitiliselt motiveerituks ja arvas, et peale kahtlustuse esitamist lastakse sellel asjal rahulikult venida, et süüdistus esitada enne 2017. aasta sügisel tulevaid kohalikke valimisi.

Kas süüdistus esitatakse juba sel aastal, et kohtuprotsess saaks alata? Kohtuprotsess saab alata siis, kui prokuratuur on oma töödega valmis saanud ja saatnud süüdistusakti kohtusse, mille järel kohus paneb paika kohtuistungite alguse aja.

Riigiprokurör Laura Vaik lubab kiirustada. "Mõistame selle kriminaalasja olulisust ja põhjendatud avalikku huvi ning teeme kõik endast oleneva, et jõuda süüdistuseni nii kiiresti kui võimalik, samal ajal menetluse kvaliteedis järeleandmisi tegemata," teatas Vaik.

"Saan kinnitada, et aktiivne töö selle kriminaalasja uurimisel käib iga päev. Mõistagi oleme seadnud enda jaoks sisemised menetlustähtajad, muuhulgas ka selle, mis ajaks tahame eeluurimisega ühele poole saada. Samas, kuna eeluurimise kestus sõltub väga paljudest teguritest, siis selle tähtaja avalikustamine oleks siiski ennatlik," lisas Vaik.

Savisaarele on esitatud kahtlustus neljas altkäemaksuvõtmise episoodis. Koos temaga kahtlustatakse ka Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallot. Mitmeid tuntud ärimehi kahtlustatakse altkäemaksu andmises.