Valimistel sai Keskerakond 25 protsenti häältest, aga maikuuks oli Keskerakonna toetus kasvanud ERRi küsitluse kohaselt juba 31 protsendile. Tekib küsimus, kas selle üheks põhjuseks võis olla just see, et Savisaar ei olnud pildis.

Enne valimisi tehti kaks küsitlust peaministrikandidaatide toetuse kohta. Nii novembrikuises kui veebruarikuises küsitluses pidas Savisaart parimaks peaministrikandidaadiks 14 protsenti vastajaid. Keskerakonna enda toetus oli tollal nii küsitlustes kui ka valimistel sellest oluliselt kõrgem. Näib, et paljud Keskerakonna toetajad ei pidanud Savisaart parimaks peaministrikandidaadiks.

Ka kohalike valimiste eelsed küsitlused Tallinnas viitasid sellele, et Savisaare isiklik populaarsus jääb tema erakonna populaarsusele alla. TNS Emori küsitluse kohaselt pidas augustis 2013 Savisaart parimaks linnapeakandidaadiks 48, septembris 44 ning oktoobris 39 protsenti Emori küsitlustele vastanutest. Keskerakonna toetus püsis samal ajal stabiilsena ja valimistel said nad 52,7 protsenti kõigist antud häältest.

Praegu ennustab suurem osa vaatlejaid, et Savisaare kadumine oleks Keskerakonnale dramaatiliste mõjudega. Küsitlustulemused viitavad aga vastupidisele võimalusele, et Keskerakond võib hoopis võita Savisaare lahkumisest.