Nimelt jäi Savisaar koos ühe naisega selles punases autos pildi peale. Savisaarele ilmunud lugu ei meeldinud ja ta kirjutas seejärel Facebookis. "Tegelikult oli asja tuumaks minu punane džiip, millega ma väga harva sõidan, ja mis ei tahtnud mind korralikult teenindada."

Niisiis, Savisaarel on üks punane maastur. Miks ei deklareerinud ta seda autot? Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk selgitas seda järgnevalt. "Kui Savisaar kirjutas, et tal on punane džiip, siis pidas ta silmas, et tema on selle ostnud ning toona oli see ka tema deklaratsioonis märgitud. Nüüd enam ei ole, sest auto kuulub Fixor Holdingule, mille asju ajab Erki Savisaar."

Fixor Holding ise kuulub täielikult Edgar Savisaarele, seda juhib ta poeg Erki.

Samas peab kirja panema mitte üksnes sellise auto, mida inimene omab, vaid ka sellise, mille kasutamise võimalus on tal olemas. Justiitsministeerium konkreetselt Savisaare juhtumi osas seisukohta ei võtnud, küll aga selgitas üldist põhimõtet, kuidas korruptsioonivastane seadus töötab.

Sõiduk tuleb kanda deklaratsiooni, kui see kuulub deklarandile - seda ka siis, kui see on ühisomandis. Samuti tuleb sõiduk kanda deklaratsiooni, kui see on eelnenud aastal kokku vähemalt kahe kuu jooksul deklarandi valduses olnud. Vastavalt asjaõigusseadusele on valdus tegelik võim asja üle. Asi peab olema deklarandi valduses vähemalt kaks kuud aastas, sealhulgas ka juhul, kui see periood ei kujune mitte järjest, vaid summaarselt aasta jooksul.

Kas tegemist on seaduserikkumisega või mitte, peab otsustama riigikogu korruptsioonivastane komisjon.