Mullu veebruari lõpus otsustati vähendada kuluhüvitise määra kolmekümnelt protsendilt kümnele ametipalgast. Riigikogu liikme 2010. aasta kuupalk on 2009. aasta IV kvartali neljakordne keskmine ehk 49 036 krooni.

Ent eelmise aasta lõpus võeti vastu kõrgemate riigiteenijate uus palgaseadus, ühendati palk Eesti keskmisest lahti ja määrati koefitsient 1,0 (81 362 krooni), mida teenivad riigikogu esimees, president, peaminister ja riigikohtu esimees. Alates järgmisest riigikogu koosseisust peaks lihtliige saama 65% esimehe palgast ehk 52 885 krooni, lisaks 30% palgast töise kulu katteks ja veel 20% majutuskuludeks. Kokku on 2011. aasta eelarves kuluhüvitisteks arvestatud 22 216 975 krooni, kirjutab Õhtuleht.

Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson soovitab tuleva aasta eelarve eelnõu seletuskirja samasisulise lõigu põhjal ka järeldused teha ja lisab, et uue riigikogu koosseisu kuluhüvitiste korra kehtestab see juhatus, kes astub ametisse pärast valimisi.

Sotside fraktsiooni juht Eiki Nestor lubab, et uut palgaseadust muudetakse: "Suurem osa fraktsioonide pealikest saab nüüd aru, mis ma neile aasta tagasi seletasin kätega vehkides, ehk siis järgmise riigikogu koosseisu palgad ei peaks tõusma."