Peaminister Taavi Rõivas teatas hiljuti Delfile, et ta on perega pannud müüki oma senise kodu Kassisabas, et alustada sünnikodu renoveerimist Nõmmel.

Seetõttu rendib peaminister nüüd ajutiselt osa Tallinna kesklinnas Õllepruuli tänaval asuvast majast, mis kuulub tema välismaale kolinud peretuttava ja endise nõuniku Kristi Tiivase perele. Tegemist on kuulsa Laidoneri villaga, mille teine osa on jätkuvalt maja omanike ja nende lähedaste kasutuses.

"Oma eluasemega seotud kulud kannan mõistagi ise ja maksumaksjale mingeid kulusid see kaasa ei too," lisas Rõivas.

Kuna aga peaminister on politsei- ja piirivalveameti alla kuuluva üksuse kaitse all, siis tekib õigustatud küsimus, et kas riigijuhi kolimine tähendab maksumaksjale lisakulusid. Uus elukoht on ju vaja turvalisemaks muuta.

PPA pressiesindaja Helen Uldrich ütles Delfile, et peaministri kolimisega ei ole vaja ametkonnal soetada kõiki valveks vajalikke seadmeid, kuna uuel eluasemel on olemas tehniline valve, mida on võimalik osaliselt PPA süsteemiga ühendada.

"Uus eluase on tänu asukohale ja kõrgele aiale objektina PPA-le oluliselt lihtsamini valvatav ning puudub vajadus Wismari tänaval kasutusel olnud ajutise tara järele," lisas Uldrich.

Millised valveseadmeid on täiendavalt vaja soetada, konkreetsetest summadest ning kaitsmise sisust PPA turvalisuse huvides täpsemalt rääkida ei saa, ütles Uldrich.

Seega võib oletada, et mingisugused lisakulud võivad PPA-l seoses objektide vahetumisega tulla, aga suure tõenäosusega ei ole need praeguste arvutuste kohaselt just väga suured.

Samas tasub ka meeles pidada, et tegemist on peaministri väitel ajutise elamispinnaga ehk kui Nõmme maja peaks valmis saama Rõivase peaministriks oleku ajal, siis tuleb samalaadne nn turvavahetuse operatsioon ilmselt uuesti läbi viia.