"Ülikoolis tekitasime katse-eesmärgil kellahelina ja muu müra abil stressi hiirtele. Toimis. Liigsed detsibellid on need, mis stressi tekitavad, aga ka aeg, mis müra sees veeta tuleb," selgitab psühhiaater Jüri Ennet. Lennukite müra peab ta küll tugevaks, kuid arvestades lennuki kiirust, on see lühiajaline. "Palju parem neuroosi või stressi tekitamise võimalus on kinno minna või mõnele kontserdile. Tänapäevases kinos on heli alati vähemalt grammi võrra liiga vali," lisab psühhiaater.

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri kinnitab, et hetkeline lennukimüra ei tohiks tervisele endast suuremat ohtu kujutada: "Inimesi võib häirima hakata müra, mis ületab 40db."

Veterinaar- ja toiduameti loomatervishoiu büroo juhataja Ainike Nõmmisto ei näe ka kariloomadele väga suurt ohtu: "Seni pole kuulda olnud, et NATO lennukite harjutamine kusagil märkimisväärselt näiteks piimatoodangut oleks muutnud. Kui meil nüüd Eestis kusagil piimasaak märkimisväärselt vähenema peaks, uuriksime seda igal juhul, sest tegu võib sama hästi olla ka haigusega."