Michalile umbusaldusavalduse sisseandmine peaks olema kõige lihtsam asi üldse, sest peale sotside on opositsioonis veel 26 praegust ja endist keskerakondlast. Ometi ei ole sotsid suutnud saada ühtegi toetusallkirja ei Keskerakonnast ega sealt lahkunud demokraatide ühenduse viie liikme seast.

Umbusaldusavalduse valmis kirjutanud sotsiaaldemokraat Andres Anvelt ei visanud püssi põõsasse ning lausus, et allkirjade otsimine jätkub. Ta oletas, et opositsionääride tahtmatuse põhjus Michalit umbusaldada võib olla nende kui poliitikute solidaarsus kriminaalasjas kahtlustatavaks tunnistatud Michaliga, sest paljud nende seast on ise erinevatel asjaoludel uurimisorganitel hambus. Anvelt rõhutas, et see on siiski tema isiklik subjektiivne arvamus.

Seetõttu tuletame meelde, millised sekeldused millistel opositsioonipoliitikutel võimuorganitega on.

Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal - kahtlustatav eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ja dokumendi võltsimises, riigiprokuratuur taotleb saadikupuutumatuse ära võtmist.

Keskerakonna fraktsiooni liige Lauri Laasi - kahtlustatav eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises, riigiprokuratuur taotleb saadikupuutumatuse ära võtmist.

Demokraatide ühenduse juht Rainer Vakra - tema kohta esitati talvel prokuratuurile avaldus, et ta võib olla seotud 230 malmradiaatori kadumisega Valdeku gümnaasiumist. Juhtum toimus ajal, mil Vakra oli Nõmme linnaosavanem.

Keskerakonna fraktsiooni liige Yana Toom - käib kaitsepolitseiga kohut seoses viimases kaitsepolitsei aastaraamatus avaldatud infoga.