„Sellisel inimesel, kes on üritanud sõpruskonnaga manipuleerida, ei ole kohta erakonnas,“ ütles Reformierakonna esimees Andrus Ansip reedel. Tõe peab välja selgitama komisjon, mida juhib riigikogu liige Väino Linde. Komisjon peaks oma töö lõpetama võimalikult kiirelt, millele peaks omakorda esimesel võimalusel järgnema erakonna aukohtu istung. Aukohtul on õigus petis erakonnast välja visata.

Täna viitas Ansip juba väga konkreetselt Kristiina Ojulandile kui pettuse korraldajale. Kristiina Ojuland on Ansipi sõnul oma isiklikult kontolt Reformierakonna arvele maksnud ära nende 39 inimese liikmemaksu, kelle häältega juhatuse valimisel manipuleeriti. Liikmemaksu tasumine on eeldus valimistel osalemiseks.

"Siin on seoseid ikkagi liiga palju, selleks, et arvata, et kõik on lihtsalt kogemata kuidagi juhtunud," lausus Ansip täna. "No kuidas ma saan seda uskuda, kui Ojuland on oma iskilikult arvelt maksnud ära nende isikute liikmemaksud, kelle identiteeti on kuritarvitatud?"

Ojuland ise on igatahes väga mures, mistõttu ta on täna kell 15.30 välja kuulutanud oma isikliku pressikonverentsi. "Peaminister Ansipi viimased avaldused on äärmiselt kahetsusväärsed ning probleemi tegelike põhjuste väljaselgitamise asemel üritatakse kiiresti leida fiktiivset süüdlast, keda poliitiliselt hukata. Ootamata ära uurimisrühma tulemusi on Ansip asunud juba kindlale seisukohale nagu oleksin mina selle petuskeemiga kuidagi seotud," teatas Ojuland pressikonverentsi väljakuulutamisest teada andnud pressiteates.