Tuntud meediakriitik ja avalike suhete ekspert Daniel Vaarik, keda on samuti seostatud uue erakonna loomisega, kinnitas Memokraadis, et ei ole huvitatud erakonnapoliitikasse sisenemisest, uue erakonna loomisest, vana erakonnaga ühinemisest ega nende nõustamisest.

"Ma ei osale ka 2015. aasta valimistel (ning edasise osas puudub plaan) ning ma ei nõusta ka ühtegi poliitilist jõudu ega seda toetavat jõudu," kirjutas Vaarik. "Peale Stenbocki maja ja Riigikogu hoone on olemas terve suur ja lai maailm, kus on väga äge elada ning ainus, mida ma tahaksin, on see, et see, mis toimub erakonnapoliitikas, oleks mulle kodanikuna vastuvõetav."

Ka MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik (VIK), keda on seostatud uue erakonna tekkega, on nädalavahetuseks kokku kutsunud üldkoosoleku. Kuigi VIKi juhatuse liikmed hoiduvad kommenteerimast võimaliku uue erakonna moodustamist, kinnitati siiski Delfile, et koosolekul tulevad arutlusele ühenduse arengusuunad kohalike omavalitsuste valimiste valguses ning praegune poliitiline olukord.

"Meie jaoks on oluline kaasata enam liikmeid ühingu tegevustesse. Selleks arutame ühenduse struktuuri ja töömeetodeid. Loomulikult on päevakorras poliitiline olukord Eestis ning arengusuunad kohalike omavalitsuste valimiste valguses," ütles VIKi juhatuse liige Külliki Kübarsepp Delfile.