Kohalikud valimised toimuvad järgmisel sügisel. Keskerakonnale on need väga olulised, sest Keskerakonna üheks peamiseks võimubaasiks on ainuvõim Tallinna linnas. Samuti peaksid järgmisel aastal toimuma Keskerakonna sisevalimised, kus valitakse uus esimees ja juhatus.

Reedene Eesti Päevaleht kirjutas loo sellest, et presidendivalimistel saavutatud edu toel on Mailis Reps ka sihtimas Keskerakonna esimehe tooli. Eelmisel aastal peetud sisevalimistel oli Keskerakonna pikaajalise esimehe Edgar Savisaare konkurendiks Simson. Ka peale Keskerakonna kongressi jätkunud sisevõitluses peeti Simsonit opositsioonileeri juhiks, Repsi aga Simsoni lähedaseks kaasvõitlejaks.

Kas nüüd on Reps hakanud konkureerima Simsoniga siseopositsiooni juhi kohale? Simson vastas, et Reps on sellele EPLi artiklile omalt poolt juba reageerinud.

Reps eitas oma vastuses soovi Keskerakonna esimeheks kandideerida. "Täna Päevalehes avaldatud uudis püüab lihtsalt vett segada ning Keskerakonna ühtsust enne presidendivalimisi lõhkuda. Kinnitan veelkord, et ma ei soovi saada erakonna esimeheks, vaid teen tööd Eesti presidendiks saamise nimel," teatas Reps.

"Kui ma seda lugesin, tundus, et olen sellist artiklit juba varem lugenud," kommenteeris Simson. Tema sõnul ilmus sarnane artikkel Allar Jõksi kohta, kus spekuleeriti, et Jõks tahab hoopis IRLi esimeheks saada. Taolised kuulujutud pärinevad tema sõnul konkureerivatest erakondadest ja nendega üritatakse omistada konkureerivatele poliitikutele mingeid muid motiive kui presidendivalimised.

Ühegi teise kampaaniaga peale presidendivalimiste oma praegu Simsoni sõnul ei tegeleta. Kas ta ise aga mõtleb lähematel aastatel Keskerakonna esimeheks kandideerida? "Küsige siis, kui see teema päevakorral on," vastas Simson.

On tal aga suhetes Repsiga mingeid pingeid? "Mul on tugev meeskonnatunne oma fraktsioonikaaslastega," vastas Simson.

Simson eitas ka tänase Eesti Päevalehe väidet selle kohta, et keskerakondlaste telefonid on punased, helistajateks poliitikud, ärimehed, advokaadid, kelle sõnumiks on, et Reformierakonna pakkumine tuleb vastu võtta ja aidata Siim Kallas riigipeaks.

Simsoni sõnul Reformierakond vaid teeskleb Kallase üksmeelset toetamist, sest tema riigikogus äravalimiseks pole niikuinii hääli koos. Samal ajal räägib näiteks siseminister Hanno Pevkur, et valimiskogus on suurimad võimalused Marina Kaljurannal, muutes nii Kallase olukorda raskemaks.