Pärnu Postimehe toimetuse poole pöördus anonüümseks jääda soovinud naine, kes kahtlustas, et Port Arturist ostetud väidetavalt Eesti päritolu maasikad on toodud hoopis Hispaaniast. Naise palve peale maasikate päritolu kinnitavaid dokumente näha maasikamüüja keeldus.

Port Arturis maasikaid müüva Liilia teadmiste kohaselt on müüdavad maasikad Eesti päritoluga. “Arvan, et Hispaania kastid on lihtsalt korduvkasutuses.”

Ka Conesco Eesti OÜ müügikorraldaja Alar Bent kinnitas, et maasikad on toodud Ida-Virumaa kasvuhoonetest. “Oleme varem Hispaaniast maasikaid tellinud ja tõstame maasikad sealt toodud kastidesse, sest see tuleb odavam,” seletas Bent hispaaniakeelsete kastide kasutamist.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Kadri Kauksi teatel kontrollis ameti Pärnumaa talitus Conesco Eesti aiandustoodete müügiletti. “Conesco OÜ saatis faksiga tarbijakaitseametile saatedokumendid, mis kinnitavad, et maasikad on pärit Natura OÜst asukohaga Ida-Virumaa, Kohtla vald, Täkumetsa küla,” seletas Kauksi.

Kauksi jutu järgi tegi taimetoodangu inspektsioon firmale ettekirjutuse, et too lõpetaks maasikate müümise hispaaniakeelse markeeringuga kastides, sest selliste kastide kasutamine tekitab tarbijas segadust toote päritolu kohta.