Tunnistajatena on ülekuulamisele kutsutud Tallinna Ülikooli poliitikateaduste õppejõud Tõnis Saarts ja propagandauurija Agu Uudelepp.

„Mulle tundub, et erakonnad on küüniliselt ära tabanud ühe väga lihtsa asja — see valijate mass, kes otsustab, kes kuhu läheb, ei loe läbi mitte ühtegi valimisplatvormi,“ räägib Uudelepp. Ta tõdeb, et sel Euroopa Parlamendi valimistel on parteide platvormid tühjad ja surmigavad.

Tõnis Saartsi sõnul oli kogu kinniste nimekirjade poolt seisnute jutt lihtsalt suitsukate, sest sisuliselt ei ole tekkinud Euroopa-teemalisi programme ja valitakse ikka isikuid.

„Ma olen täiesti kindel, et järgmised Euroopa Parlamendi valimised toimuvad avatud nimekirjadega. Kui juhtub tõesti see, et Indrek Tarand sisse saab, siis on täiesti kindel, et Reformierakond ja Keskerakond loobuvad suletud nimekirjade vooruste jutust,“ seletab ta.

Uudelepp lisab, et just neilt erakondadelt võtab üksikkandidaat Tarand ära kõige rohkem hääli. „Vat see on erakondade jaoks läbikukkumine,“ tõdeb Uudelepp.

“Ülekuulamine” on eetris laupäeviti kell 12 Raadio 2-e sagedustel 101,6-103,6 MHz ja internetis www.r2.ee.