Esialgsetel andmetel jäi alkoholijoobes kannatanu päeval loomaaeda magama, ärkas öösel ja otsustas pakkuda karule võileiba, mille tulemusel õnnetus juhtus, teatas politseiameti pressiesindaja BNS-ile.

Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal ütles BNS-ile, et mehe leidsid loomaaia turvatöötajad regulaarsel ringkäigul. “Jääkaru oli tal käelaba ära hammustanud, karu puuri oli purupurjus mees löönud katki Lauaviina pudeli,” rääkis Kaal.

“Loom käitus täiesti ootuspäraselt. Peame nüüd uurima, ega ta pole pudelikildudest vigastada saanud,” lisas ta.

Kaalu sõnul on loomaaeda jäävaid inimesi raske tabada. “Loomaaia territoorium on 87 hektari suurune, sellest 21 hektarit on puhast metsa,” selgitas ta. “Inimesed peaksid reeglitest kinni pidama — meil on barjäärid ja sildid tehtud, ööseks ei ole ammugi vajadust loomaaeda jääda.”

Kaalu sõnul on sarnaseid juhtumeid olnud ennegi. “Mina olen nüüd 34 aastat loomaaias töötanud, see on 11. juhtum, kui inimesed on loomadele käe kaotanud. Tõsi küll, tegemist on esimese labakäega — eelmistel juhtumitel läksid käed õlast saadik,” ütles ta.

“Ükskord kaotas käe üks tagaotsitav, kellele huligaansuse pärast hiljem veel karistusele pool aastat otsa pandi,” lisas Kaal.