“Tänu sellele põhjalikule ja kvaliteetsele tööle on meil olemas andmestik, mis on võimaldanud võrrelda alkoholi tarvitamise ja alkoholipoliitikaga seotud arenguid läbi aastate ning siinkohal avaldame tunnustust tervele EKI meeskonnale,” ütles Eesti karskusliidu esimees Lauri Beekmann. “Julgen väita, et tänu nende kogutud andmetele on meil eriti viimastel aastatel aset leidnud avatud ühiskondlik alkoholiprobleemi käsitlev diskussioon, milles Marje Josing on üheks tunnustatud ja autoriteetseks hääleks.”

Aastakonverentsil tuleb esitlusele ka karskusliidu poolt väljaantav WHO raamat „Alkoholi tarvitamisega seotud kahju vähendamise sekkumiste efektiivsuse ja kuluefektiivsuse tõendus“.

WHO Euroopa regioon andis 2009. aastal välja kaks olulist alkoholipoliitika teemalist raamatut, millest ühe otsustas karskusliit eesti keelde tõlkida. „WHO Euroopa regiooni ametnikud on selle kodanikuühiskonna initsiatiivi üle igati rõõmsad olnud. Peame seda raamatut omamoodi oluliseks verstapostiks Eesti alkoholipoliitika toetamisel. Oleme aastaid näinud ja kuulnud, kuidas alkoholipoliitika teemalises arutelus valitsevad poliitikute ja ühiskonna subjektiivsed hinnangud selle kohta, mis toimib ja mis mitte. Käesolev raamat sisaldab põhjalikku teaduslike uurimuste analüüsi ning peaks seega olema käsiraamatuks igale seaduse- ja ka ennetustöö tegijale,“ rääkis Beekmann.

Konverentsi ettekandjate hulgas on riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna, kes selgitab koalitsioonileppes sisalduvaid viiteid alkoholipoliitika arendamisele, šveitslasest Eestis elav ettevõtja Peter Wüthrich, kes võrdleb kahe väga erineva ühiskonna alkoholiprobleemi, Elmar Orro Konjunktuuriinstituudist ja karikaturist ning Nõukogude Eesti aegse karskusliikumise üks juhte Eduard Tüür.

Konverentsil on üleval ka Eduard Tüüri alkoholiteemaliste karikatuuride autorinäitus.