Kui tänavu on Padriku lasteaia eelarvemaht ligi 4,4 miljonit, siis järgmise aasta eelarveprojekti järgi on see 3,7 miljonit, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Raha kokkuhoiu nimel vähendatakse lasteaias ennetavalt nii õppealajuhataja, majandusjuhataja kui ka koristaja tööaega ning koondatakse üks kokk. Lastele hakkab senise kahe koka asemel süüa tegema üks söögitädi, keda vajadusel asendab kokatunnistusega majandusjuhataja.

Veel on plaanis vähendada rühmade lahtiolekuaega, kuid valverühm jääb endiselt avatuks kella 7-19.

Lasteaia hoolekogu liige ja lapsevanem Heidi Zäro võttis uudised ümberkorraldustest vastu mureliku südamega ning eelkõige pahandab teda linna otsus hoida raha kokku laste arvelt. “Pigem vähendagu propagandarahasid, mitte ärgu mingu lasteaedade rahakoti kallale,” märkis Zäro.

“Savisaar võiks proovida enda kõhu pealt kokku hoida, mitte laste,” ütles reformierakondlasest linnavolinik Remo Holsmer kommentaariks. “Kahjuks pole linnavalitsus tänini mõistnud olukorra tõsidust lasteaeades. Reformierakond algatas septembri alguses eelnõu, millega taastataks järgmise aasta eelarves lasteaeade rahastamine selle aasta tasemel. Eilsel linnavalitsuse istungil hääletas keskerakondlik linnavõim selle eelnõu kahjuks maha.”

“Tallinlastele supi, küttepuude ja kartuli valimiskampaania korras jagamise asemel peaks linnapea Edgar Savisaar tegelema lasteaedade juba niigi kurva olukorraga ja tühistama käskkirja, millega järgmisel aastal 25 protsendi võrra lasteaedade rahastamist vähendatakse. Kui seda ei tehta, siis soovitame linnapea Savisaarel minna lasteaedadesse kartuleid praadima ja tube kraamima, sest plaanitava hiiglekärpe korral on lasteaiad sunnitud koondama kokad ja koristajad.”