"Ühest küljest kõlab Vladimir Putini ettepanek parlamendi ülemkojale Venemaa Födreatsiooni vägede Ukrainasse sisseviimise loa tühistamiseks pingeid maandavana," kommenteeris Tüür Delfile. "Kuid teisest küljest on selle liigutuse juures nii palju küsitavusi, et Venemaa taandumisest on veel väga vara rääkida."

Meenutab sündmusi Vene-Soome piiril Talvesõja eel

Tüüri sõnul teeb Venemaa parlament täpselt seda, mida ülemjuhataja temalt palub - kui vaja, annab loa, kui vaja võtab tagasi jne.

"Soovi korral ei viida naaberriigi territooriumile vägesid, vaid nn rohelisi mehikesi või lihtsalt tankides gastroleerivaid vabatahlikke," ütles Tüür.

"Lõppude lõpuks on alati võimalik väita, et Venemaa relvi kasutati mitte Ukraina territooriumil, vaid nn Donetski vabariigis või Novorossias," rääkis Tüür. "Ja üleüldse pole tegu "vägede kasutamisega", vaid "õiguspärase vastusega provokatsioonidele" - miskipärast tuletab praegu Venemaa-Ukraina piiril toimuv vägisi meelde sündmusi Vene-Soome piiril Talvesõja eel."

Võttes kõike seda arvesse, pole Tüüri sõnul paraku kuigi mõistlik võtta Venemaa praeguse juhi sõnu puhta kulla pähe.

Interfax teatas, et Venemaa president Vladimir Putin esitas täna keskpäeval riigiduuma ülemkojale ettepaneku tühistada 1. märtsil heaks kiidetud volitus, mille järgi oli presidendil õigus saata sõjavägi vajadusel Ukraina territooriumile.

Venemaa president Vladimir Putin palus riigiduumalt märtsis nõusolekut, et kasutada Ukraina territooriumil Venemaa sõjaväejõude. Riigiduuma ülemkoda teatas juba samal päeval, et toetab palvet üksmeelselt.