„Läks täpselt nii, nagu pidigi minema,“ ütles Tüür Delfile. „See oli üsna ilmselge, et see otsus oli tehtud.“ Tema sõnul peeti vahepeal lihtsalt vajalikuks varjutsirkust mängida. Selline eksitavate pettekäikude tegemine on tema sõnul Venemaa erioperatsioonidele iseloomulik.

„Ega Venemaa olemus sellest ei muutu, muutub kuvand,“ lausus Tüür. Tema sõnul kandis Dmitri Medvedev lihtsalt teistsugust kuvandit – ta oli pehmem ja intellektuaalsem, samas kui Putin on karmim ja Lääne-vastasem.

„Samal ajal on Putin kogu aeg ajanud asju Läänega ja NATOga,“ tõdes Tüür. „Nad on ajanud täpselt sama poliitikat.“

Mis saab Medvedevist?

Tüüri hinnangul läheb Medvedev Ühtse Venemaa partei nimekirja etteotsa, partei võidab valimised ja temast saab peaminister.

Tüür rääkis, et Venemaal on juttu olnud muudatustest duumas, et parlamendi suurima erakonna eest otsast peaks tulema ka peaminister. „See ei muuda tegelikult midagi, sest peaministriks saab ikka see, kes peab saama,“ selgitas ta. „Asjale antakse parlamentaarsem jume.“

Tüür märkis, et Akadeemiline Balti ja Vene Uuringute Keskus ehk ABV Keskus nägi seda kõike ette oma aasta alguses avaldatud prognoosis.

President Dmitri Medvedev tegi täna erakonna Ühtne Venemaa kongressil peaminister Vladimir Putinile ettepaneku, et too kandideeriks Venemaa presidendiks.