Tänase Eesti Ekspressi andmetel pidi Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ameti maha panema, sest Karilaiu kätte sattus materjal Toobali seksuaalsuhtest 15-aastase noormehega ja Karilaid sundis seejärel Toobali ametist lahkuma.

Karilaid ütles, et tema on Toobalile lubanud sellest rohkem mitte rääkida ja seega praegu rohkem seda kommenteerida ei tahaks. Toobal pole enam peasekretär, ta pole valitud ametites, mistõttu soovitas Karilaid ta rahule jätta. Samuti ei soovinud ta kommenteerida seda, kas Toobali lahkuma sundimine tegi ta parteis populaarsemaks või mitte.

Ta oli rahul, et Keskerakond sai uueks peasekretäriks Oudekki Loone, kes saab rahulikult keskenduda tööasjadele ja pole loodetavasti šantažeeritav.

Loone on riigikogu riigikaitsekomisjoni liige, mis tähendab, et NATO saladuste loa saamiseks on ta andnud nõusoleku, et teda võib aastani 2024 ilma eriloata kogu aeg pealt kuulata. Kuidas ta niimoodi erakonda juhib, kui kapo võib kogu aeg pealt kuulata? Kuidas ta erakonna rahastamist korraldama hakkab?

Karilaid leidis, et sellest pole midagi, rahaasju peabki korrektsemalt ja läbipaistvamalt ajama. "Kuulaku aga kõike pealt. Keskerakond on liikumas täieliku avatuse poliitika poole. Varsti paneme juba kaamerad ka kuhugi," naeris Karilaid.