“Reformist Jürgen on pahur, et Eesti Pank pole reformierakonna dogmade ja parteikontori koopiamasin. Ja VEB-fondi suurpettuse varjamine läheb oravasabadele järjest keerulisemaks kui mitte võimatuks,” ütles Karilaid. “See pole aga koht, kus oma ahastust ja kibestumust Laari peal välja elada. See, kuidas Jürgen Laari tümitab kõneleb paljustki,” lisas Karilaid.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi ütles eile sotsiaalmeedias, et Reformierakond ei pruugi Mart Laari jätkamist Eesti Panga nõukogu esimehena toetada, kuna Laar pole olnud poliitiliselt neutraalne.

“Mitte keegi ei ole kuulnud talt midagi valitsuse rumala, valel ajal ja üle võimete kulutamise kohta, eelarvereeglite ära lörtsimise kohta, ehkki varem püüdis ta meid üle trumbata lausa nende põhiseadusse kirjutamise nõudega. Talle sobib nüüd ka astmeline tulumaks ja aktsiisiralli,” ütles Ligi.

“Veidramaid seiku on, kuidas ta vaikib, kui Keskerakond teeb ammust VEB-fondi saagat Reformierakonna mureks, ehkki fondi asutas Laari enda valitsus ja kontrollis ta enda juhitav Eesti Pank,” lisas Ligi.