"Karilaid sõnas, et Reformierakonna uue esimehega oli lootust, et Reformierakond vähemalt püüab muutuste teele asuda ning oma minevikuprobleemidest loobuda, kuid Kristen Michali nimetamine linnapeakandidaadiks põrmustas selle lootuse lõplikult," vahendas Keskerakonna pressiesindaja.

„Erakonna ustest kilekotiga sularaha sisse viskamisest ja valgest kampsunist on möödas viis aastat ja nüüd tuleb Reformierakond välja linnapeakandidaadiga, kes püüab linnavalitsust korruptsioonis ja halvas linnajuhtimises süüdistades usutav välja näha,“ tõi Karilaid välja olukorra absurdsuse.

Aseesimees rõhutas, et Michali nimetamine linnapeakandidaadiks polnud kaalutletud otsus, vaid reaalne vajadus erakonna kooshoidmiseks. „Hanno Pevkur ja teisedki reformierakondlased teavad suurepäraselt, et Michal ei ole linnapeakandidaadina mõistuspärane variant, kuid esimehe valimistel sai veksel välja lubatud ning nüüd seda siis täidetakse, sõltumata oktoobrikuisest tulemusest,“ selgitas Karilaid.

Tema sõnul annab Reformierakond oma valikuga märku, et ei looda Keskerakonna ainuvõimu Tallinnas lõhkuda. „Linnapeakandidaat Kallas oleks kõlanud, linnapeakandidaat Pevkurgi oleks olnud tõsiseltvõetav, kuid paraku pole seda esimees Pevkur, kes Michali nimetamisega allus survele ning andis Tallinnas juba alla,“ tõdes Karilaid.