"Noh ma ei ütleks seda, et kui nüüd mõned liikmed lahkuvad, et see kohe tähendab erakonna ja partei lagunemist. Ega sellised korrastumised erakondades toimuvad pidevalt ja see paraku käib selle demokraatia protsessiga lihtsalt kaasas. Rahvaliit jätkab väga selgelt oma seniseid eesmärke ja missiooni, nii et meie teeme tööd edasi," kinnitas Rüütli Delfile.

Tarmo Männi lahkumine ei ole Rüütli sõnul Rahvaliidu jaoks suur kaotus ja erakonna alustalaks ta teda ammugi ei nimetaks. "Ega neid erakondadest lahkumisi on ju ka varasemalt olnud väga palju. Ma ei julgeks küll Tarmo Mändi pidada Rahvaliidu alustalaks. Rahvaliidu alustalaks on ikkagi erinavad omavalitsustes olevad volikogu esimehed, vallavanemad ja need inimesed. Tarmo Mänd ei ole mingi Rahvaliidu alustala," ütles ta.

Aivar Sõerd kahtlemata on väga hea rahandusekspert, aga igal erakonnal on väga selge oma missioon. Rahvaliit on täna äärmiselt kriitiliselt suhtunud tänase valitsuse erakondade poliitikasse.

Siiski tunnistas Rüütli, et tema jaoks tuli erakonnakaaslaste lahkumine üllatusena. "Arvestades seda, kui vaenulikku poliitikat on Reformierakond ja Isamaa ja Res Publica liit maaregioonide suhtes, maa inimeste suhtes ja sotsiaalselt nõrgemate suhtes on ajanud, siis loomulikult. Minule tuli see tõesti suure üllatusena."