Merepäevade uhkeimat külalist, neljamastilist Krusensterni tuldi uudistama Tallinnast ja kaugemaltki, järjekord lookles sadamas hommikust õhtuni. Laeva kahe kapteni sõnul olid nad nii positiivsest vastuvõtust ja elavast huvist vaimustuses – publikuhuvi tõttu pikendati kõigil päevadel pääsu Krusensterni pardale. Kapteni kinnitusel pääses laeva kolme päevaga 18 000 inimest. Nii tõdesid kaptenid, et Krusensterni naasmine endisesse kodusadamasse pole tulevikuski välistatud.

Merepäevadel sai lõpu ka mitu merevõistlust. Pühapäeval lõppes Tallinnas Eesti avamere karika kolmas etapp 54. Muhu väina regatt. Eesti uue iseseisvusaja rohkeima osavõtjate arvuga regatt, kus pea 700 purjetajat 109 jahil Eestist, Soomest, Lätist, Leedust ja Venemaalt, läbisid nädala jooksul distantsi Pärnu–Roomassaare–Virtsu–Heltermaa–Tallinn. Regati Eesti meistriks ORC1 grupis tuli Kalev jahtklubi jaht Premium-Tallinn 2011 Sailing team Priit Tammemägi meeskonnaga.

Merepäevadeks loodud purjeregati Tallinn Race võitjad olid Kuusakoski meeskond Joonas Lindahl ja Joel Tykkyläinen (FIN, 49erite klass), Sydney meeskond Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (EST, RS Fevade klass) ning Hardi Anton (EST, optimistide klass).

Merepäevade rahvarohkemad kontserdid olid Tanel Padar & The Sun koos noorsümfoonikutega reedel, Lenna Kuurmaa kontsert Liibanonist päästetute tervituseks ja Svjata Vatra kontsert laupäeval; Itaalia maskiteatri Pantankini rongkäik ja etendus, Ewert & The Two Dragons ja Tõnis Mägi kontserdid pühapäeval; täissaalidele läksid reede ja laupäeva õhtul toimunud džässikontserdid, täislaevale mõlemad laupäevahommikused päikesetervitussõidud Tallinna lahele kuunaril Kajsamoor ning täisangaarile Helena Tulve „Sool“ ettekanded reedel ja laupäeval. Publik lustis nii mereäärsetel ekskursioonidel, Mutant Discol kui ka purjevarjuteatri vaatemängulise etenduse saatel.

Ehkki lõplik külastajaarv selgub lähipäevil, saavad korraldajad juba nüüd tõdeda, et tegemist oli läbi aegade rahvarohkeimate ja edukaimate merepäevadega. Merepäevade korraldusmeeskonna juht, Tallinna abilinnapea Taavi Aas tõdes, et kolm mereäärset päeva täitsid oma eesmärgi ja muutsid Tallinna taas merele avatud linnaks. „Suur heameel on selle üle, et saime aidata rahval leida taas tee mere äärde linna südames. Tahan omalt poolt tänada kõiki – korraldajaid, koostööpartnereid, suurtoetajaid ja muidugi publikut, sest ilma teieta poleks nii vahva mere- ja perepidu teoks saanud.“

Politsei ja kiirabi kinnitusel möödusid merepäevad suuremate vahejuhtumiteta.