Kaitsepolitsei pressiesindaja rõhutas Delfile, et kohtuotsuseid kapo ei kommenteeri. "Mis puudutab eeluurimist, siis prokuratuuri hinnangul viidi see läbi seaduslikult. Meil prokuratuuri kommentaarile midagi lisada pole," lisas pressiesindaja.

Prokuratuuri hinnangul tehti maadevahetuse uurimisel jälitustoiminguid vaid vajalikus mahus ning vajaliku loa alusel määratud tähtaegu arvestades.

Harju maakohus mõistis täna õigeks Villu Reiljani (59) vähemalt teistkordses altkäemaksu võtmises, Ester Tuiksoo (47) altkäemaksu võtmises, Toomas Annuse (51) korduvas altkäemaksu andmises, Kalev Kanguri (43) suures ulatuses korduvas altkäemaksu võtmises, Einar Vettuse (48) altkäemaksu andmises, Tullio Libliku (47) korduvas altkäemaksu andmises ja Tarmo Pedjasaare (44) altkäemaksu andmises ja altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises ning juriidilised isikud AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara altkäemaksu andmises.

Kohtunik heitis prokuratuurile ja kapole ette jälitustoimingute käigus inimeste põhiõiguste rikkumist. Samuti ei olnud kohtunik rahul sellega, et prokuratuur kasutas eksperdina sama kapo ametnikku, kes osales ka läbiotsimistes ja asitõendite konfiskeerimisel. Kohtu arvates ei olnud ekspert seetõttu erapooletu, vaid kaldus uurimisorganite poole.