Esmaspäevased läbiotsimised toimusid Viru Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Antti Aitseni määruste alusel ja neid teostasid kaitsepolitsei ametnikud.

Tegemist on toimingutega kriminaalasja raames, mida alustati 2007. aasta augustis toimingupiirangu rikkumist käsitleva paragrahvi alusel, teatas Viru Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk Eesti Päevalehele.

Eriasjade prokurör Antti Aitseni sõnul ei ole kellelegi antud kriminaalasja raames kahtlustust esitatud: “Isikute ringist, kes võivad olla rikkunud Korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiiranguid, on arvestades kriminaalasja staadiumit vara rääkida.”

Korruptsioonivastases seaduses käsitletakse toimingupiiranguna keeldu teha korruptiivse tulu saamist võimaldavaid toiminguid.

Küsimust, kas kriminaalasi ja läbiotsimised on seotud ka teise uurimisega, mille käigus eelmisel nädalal võeti vahi alla Sofia Homjakova otsene alluv Arkadi Nikolajev, prokurör kommenteerida ei soovinud.

Kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur, menetleb kaitsepolitsei.

Sofia Homjakova viibi toimetusele teadaolevalt puhkusel välismaal ja tema kommentaare saada ei õnnestunud. Samuti ei soovi küsimust kommenteerida Narva linnavalitsus.

Narva linnavara- ja majandusameti juht Arkadi Nikolajev võeti eelmisel teisipäeval 48 tunniks vahi alla pärast seda, kui ka tema kabinetis oli toimunud läbiotsimine.

Ta tunnistati Ida prefektuuri majanduskuritegude talituse poolt kahtlusaluseks. Prokuratuur ei leidnud vajaliku olevat taodelda tema pikemat vahi all hoidmist ja ta sai kolmapäeva õhtul vabadusse.