Kaposse pöördus abilinnapea Eesti Ekspressi ajakirjaniku Tarmo Vahteri ja Äripäeva ajakirjaniku Koit Brinkmanni küsimuste osas, kes uurisid Mutlilt, kas ärimehed on talle kinkekaarte andnud, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Põhja politseiprefektuur, kuhu kapo abilinnapea kaebuse edastas, teatas aga, et menetlust ei alustatud, kuna kuriteotunnused konkreetsel juhul puuduvad.

Mutli jäi politsei otsuse osas üsna napisõnaliseks ja märkis, et ta ei ole veel otsustanud, kuidas ta politsei otsuse valguses edasi toimib.

„See on minu õigus otsustada, kas ja mida ma sellega edasi teen. Aga jah, selline otsus mulle tuli, sellega ma olen kursis ja eks ma otsustan, mis ma edasi teen,“ ütles abilinnapea Päevaleht Online’ile.

Mutli kinnitas oma pöördumises kaposse, et ta ei ole üheltki ettevõtjalt saanud mitte mingisuguseid kinkekaarte, mistõttu on tegemist täieliku valega.

Kõigest sellest tulenevalt palus Mutli kapol kontrollida Vahteri ja Brinkmanni väiteid ning tuvastada isikud, kellelt ajakirjanike küsimuste aluseks olevad väited pärinevad.