Kaitsepolitsei pressieisndaja Andres Kahar ütles BNS-ile, et kaitsepolitsei edastas oma arvamuse Keskerakonna ja Tallinna linna vahelise lepingu kohta riigiprokuratuurile, kes otsustab, kas menetluse alustamiseks on alust või mitte.

Ajakirjanduse andmetel kuulub Keskerakonnale praegu Toom-Rüütli 3/5 asuvas hoones 880 ruutmeetrit, millele lisaks üürib partei Tallinna linnale kuuluvast hoonest veel üle poole tuhande ruutmeetri pinda. Kui varem omas partei hoones ametlikult 200 ning Tallinna linn 600 ruutmeetrit, siis alates tänavu juulist on Keskerakonnal 880 ruutmeetrit hoone pinda ja Tallinnal 600.

Keskerakond teatas, et pööningu- ja keldriruumide väljaehitamine toimus aadressil Toom-Rüütli 3/5 kaasomanike vastastikusel kokkuleppel. Partei pressiesindaja sõnul ostis Keskerakond ruumide kaasomaniku õiguse eraisikult juba 1997. aastal.

Keskerakonna büroo uued ruumid asuvad neljal tasapinnal keldrist katusekorruseni. Ruumide plaanist selgub, et Tallinna võimupartei kavandab oma büroosse muu hulgas veinikeldrit, kaht sauna, mitut puhkeruumi ja 120-ruutmeetrist konverentsisaali.

Tehingut kritiseeris Tallinna volikogu opositsioonilise Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees Indrek Raudne, kelle hinnangul sai partei oma tulevase kontori seadusevastaselt.

Raudse sõnul näitab selline käitumine, et piir Keskerakonna ja Tallinna linna vahel on muutunud üha hägusamaks.

Keskerakond on ruumide ehituse eest võlgu 10 miljonit krooni, koos eelmistest valimistest jäänud arvetega on parteil ajalehe Eesti Ekspress andmetel kohustusi rohkem kui 30 miljoni krooni eest.