Valitsuse julgeolekukomisjon pidas tänasel istungil vajalikuks avalikkuse täiendavat teavitamist vastuluure käigus saadud informatsioonist Edgar Savisaare rahaküsimise kohta Venemaalt.

Kaitsepolitsei büroojuht Martin Arpo kinnitas Delfile, et kapo koostab seda informatsiooni. "Kuna meie majasisene kogu dokumentatsioon selle teema kohta on salastatud, siis selleks, et midagi avaldada, peame eraldi koostama selle teabe, mis loomulikult põhineb nendel faktidel," märkis Arpo.

Teabekokkuvõtte koostamine võtab aega, kuna teabehankeinfolt tuleb peadirektori otsusega salastatus maha võtta, selgitas Arpo. "Selle nö mahavõetud salastatusega teabe põhjal tuleb koostada uus infokokkuvõte ning seejärel saame me selle avaldada. See võtab lihtsalt puhtfüüsiliselt aega," sõnas kapo büroojuht ning lisas, et seda tehakse nii kiiresti kui võimalik.

Valitsuse julgeolekukomisjon kuulas täna ära kaitsepolitseiameti informatsiooni välisriigist lähtuvast luure- ja mõjutustegevusest, millest ilmnesid seosed Edgar Savisaare poolt Keskerakonnale rahaküsimisega Venemaalt. Julgeolekukomisjoni liikmed veendusid, et Edgar Savisaar on lisaks kiriku ehitamise toetamisele küsinud konspireeritud viisil täiendavalt raha erakonnale. Kaitsepolitseiamet tõkestas erakonna varjatud rahastamise katse.

Komisjon ootab, et kaitsepolitseiamet informeeriks avalikkust rahaküsimise asjaoludest võimalikult avatult, viisil, mis ei kahjusta Eesti julgeolekuhuve ega ohusta julgeolekuasutuste tegevusmeetodeid ja allikaid.