"See ei ole õige, et ma õigustasin, ma seletasin," ütles Müllerson Delfile. "Ma olen kogu aeg rõhutanud, see on ka rahvusvahelise õiguse normide rikkumine tegelikult," lisas ta.

"Ma ütlesin ja olen ka praegu sellel arvamusel, et Krimm on läinud Ukraina jaoks. Et Venemaalt Krimmi tagasi saada, selleks tuleb minna sõtta Venemaa vastu, siis on võimalik Krimmi tagasi saada, erinevalt Donbassist," sõnas Müllerson.

Lähimal ajal Krimmi Venemaa osana tunnustamine Müllersoni hinnangul kindlasti võimalik ei ole. See ei toimuks tema sõnul kindlasti ka kuidagi pidulikult. "De facto lihtsalt riigid hakkavad käituma nii, nagu Krimm oleks Venemaa osa, tunnustamata seda ametlikult, de iure," ütles ta.

Venemaa suhtes sanktsioonide kehtestamise põhjuseks on Müllersoni sõnul paljud teised asjad, mitte niivõrd Krimm.

Kapo aastaraamatus seisab, et Müllerson osales mullu 18. septembril Simferopolis üritusel nimega "USA, Euroopa, Venemaa: ideoloogiate põrkumise geopoliitka" ja õigustas seal Krimmi annekteerimist Venemaa poolt. Lisaks arvas ta aastaraamatu kohaselt, et Krimmi juriidiline tunnustamine Lääne poolt ning sanktsioonide tühistamine leiab aset peagi ja suurema kärata.