"Kindlasti peab leidma raha inimeste tasustamiseks. See on järgmise aasta eelarve teema. See, et politsei- ja piirivalveametis on neli masupäeva ehk neli palgata puhkuse päeva, ei ole normaalne," rääkis Türkson BNS-ile antud usutluses. "Me peame jõudma olukorrani, kus ei ole masupäevi ja kus inimeste tasustamine on adekvaatne vastavalt nende riski ja vastutuse määrale."

Majanduskasvuga hakkab Türksoni sõnul erasektoris palk tõusma ning see võib kaasa tuua olukorra, kus head spetsialistid hakkavad politseist ja päästeametist lahkuma. "Kui palgad ei ole võrreldavad ja inimesed lahkuvad lihtsalt palga pärast, siis kust me pärast uued spetsialistid võtame?"

Kui siseministeeriumi haldusala võimekused jäävad alarahastatuks ja ei jõua kaitsevaldkonna võimekustele järgi, asetub Türksoni sõnul ohtu kogu valitsuse kinnitatud laiapõhjaline riigikaitse strateegia. "Nüüd tulebki langetada poliitiline otsus, et kas me loobume laiapõhjalisest riigikaitse strateegiast või leiame sisekaitsele vajalikud vahendid," leidis Türkson.

Samas nentis Türkson, et palgatõusu tema kantslerina inimestele lubada ei saa. "Ma ei saa seda lubada. Tulevad valimised, tuleb uus koalitsioon, tehakse koalitsioonileping. Siin ei saa ministeerium kuigi palju kaasa rääkida, see on poliitiline otsus," nentis Türkson ja kinnitas, et kantsler maksab palkadeks välja iga viimase kui sendi, mis on talle palgafondi antud. "Täpselt nii palju kui poliitikud eraldavad - kõik makstakse välja."