Kannikule tehtud välistööpakkumistest oli kõnelnud ka SDE Tallinna piirkonna koosolekul teda peasekretäriks sättinud Hannes Rumm.

Jõulude eel käigult intervjueeritud kaitseminister Jürgen Ligile (Reformierakond) meenus Kesknädala täpsustavale küsimusele vastates vaid, et temagi on midagi Kanniku välismaale siirdumisest kuulnud, kuid lähemalt polnud ta oma ministeeriumi nõuniku ametikäiguga kursis.

Kaitseministeeriumi pressisheff Madis Mikko kinnitas aasta algul siiski, et Indrek Kannik on tänaseni ministeeriumi nõunik otsealluvusega kantslerile. Kanniku astmepalk on 7700 krooni, tegelik töötasu 13 475 krooni kuus.

Kanniku tööülesandeks on Mikko sõnul kahe arendusprojekti ettevalmistamine ja käivitamine. Jutt käib kaitsepoliitika instituudi ja kaitsealgatuste keskuse loomisest. „Itaalias ega kuskil mujal väljaspool Eestit Kannik ei tööta. Võimalik lähetus Rooma NATO kaitsekolledzhisse on olnud kaalumisel, kuid mingit sellekohast otsust tehtud pole,“ lisas Mikko.

Lisaks Kannikule allub otse kaitseministeeriumi kantslerile veel kolm nõunikku: endine Juhan Partsi nõunik Kaido Kama, Mart Laari aegne erastamistegelane Margus Kastehein ja välisministeeriumist välja kolitud Märt Piiskop (Res Publica liige). Kaitseministeeriumi haldusalas on poliitiliste tuulte eest varju leidnud ka Indrek Tarand, kes saab palka Laidoneri muuseumi direktoriametis.