Projektijuht Kari Käsperi sõnul on tänavune eelarve mõnevõrra suurem — eelmisel ehk esimesel projekti aastal kujunes lõppkuluks peaaegu 220 000 eurot, seekord on eraldatud ligi 306 000 eurot, kirjutab
.

Euroopa Liit rahastab kogusummast 80 protsenti, ülejäänud on Eesti omaosalus. Projekti raames on tänavu plaanis näiteks juunikuine konverents LGTB (rahvusvaheline lühend lesbide, geide, trans- ja biseksuaalide kohta — toim) inimeste diskrimineerimise vastu.

Samasse aega on plaanitud seksuaalse suundumuse teemalise ajalehelisa väljaandmine Eesti Päevalehe vahel — ka mullu ilmus kampaania „Erinevus rikastab” raames juunis temaatiline ühiskondlik-poliitiline lisa Möte.

Konverents on ajastatud Tallinna Baltic Pride’i ürituseks, kuid sedapuhku mitte koos paraadiga, mis toimus mullu Leedus ja seal väga palju vastuolulist meediakajastust kogus. „Meil on plaanis 6.-12. juunini LGTB solidaarsus- ja kultuurinädal ehk nädalapikkune programm, kuhu mahuvad lisaks inimõigusteteemalisele konverentsile veel kunstinäitused, tantsufestival, tõenäoliselt filmifestival, ja idee poolest peaks nädal lõppema kontserdiga,” lausus MTÜ Eesti Geinoored esindaja Madle Saluveer.

Veel on sarnaselt mullusega plaanitud sügiseks välimeedia kampaania, mida Käsper eelmisest aastast mõjukuselt eriliselt esile tõstab.

Uue ideena on kavas kaheksaosaline telesaade võrdse kohtlemise teemal. „Idee on teha kaheksa saadet, mille täpne kontseptsioon on veel väljatöötamisel,” lisas ta. Kampaania teise fookuse ehk puudega inimeste sotsiaalse staatuse paremaks teadvustamiseks on aasta lõppu plaanitud samuti teemakohane ajalehelisa.