Eile alanud lastekaitsekampaania eesmärk on perekeskuse Sina ja Mina hoolekogu esinaise Ruti Einpalu sõnul panna lapsevanemaid rohkem mõtlema sellele, et nende praegusest tegevusest sõltub laste edasine elu, kirjutab Postimees

Lastekaitse liidu ja perekeskuse Sina ja Mina kampaania “Laps ei ole nukk” alapealkirjaga “Kasvame koos” kestab kolm nädalat. Selle aja jooksul on kavas televisioonis, raadios ja väliplakatitel edastada sõnumit, et last on vaja kuulata ning hukkamõistmise asemel proovida teda mõista.

Kampaania jaoks viidi noorte seas läbi küsitlus, mille põhjal kirjutati märkmepaberitele erinevad sõnumid. Plakatitele kleebitud märkmepaberitel on laste palved ja etteheited vanematele: “Millal sul minu jaoks aega on?”, “Ma ei ole tühi koht”, “Vaata milline sa ise oled!”, “Teeme koos midagi cooli”. Lisaks soovitavad lapsed vanematel mitte liigselt muretseda ja neid rohkem usaldada.

Lastekaitse liidu president Katrin Saks nentis, et kuigi kõik täiskasvanud on teadlikud sellest, et oma lastega tuleb rohkem väärtuslikku aega koos veeta, leitakse ometigi miljon põhjust, miks seda teha ei saa. Saks märkis, et kui võrrelda käimasolevat Tervise Arengu Instituudi noorte tervisekäitumise uuringut viis aastat varasemaga, milles mõlemas küsiti noorte hinnangut oma peresuhetele, ilmnes selgelt, et laste elu on vahepeal paranenud.

Kampaania läheb kokku maksma ligi 600 000 krooni.