“Juba neljandat aastat korraldatava raudteeohutusnädala eesmärgiks on suurendada autojuhtide tähelepanelikkust raudteeülesõitudel, kus möödunud aastal hukkus neli inimest,” ütles OLE juhatuse esimees Tamo Vahemets mittetulundusühingu teatel.

OLE poolt läbiviidud ohutuskampaaniates on ka varem tähelepanu pööratud autojuhtide tähelepanelikkuse suurendamisele raudteeülesõitudel. Selle põhjuseks on asjaolu, et autojuhi eksimus võib lisaks tema enda elu ja tervise ohustamisele traagiliselt lõppeda ka kaassõitjatele, rongireisijatele ja ka ümberkaudsetele elanikele, kui tegemist peaks olema ohtlikke veoseid transportiva kaubarongiga.

Alanud kampaania sõnum “Raudtee ületamine pole mäng. Lase rong läbi!” tuletab autojuhtidele meelde, et raudtee ületamist ei saa võtta mänguna. Kui keegi sellesse siiski nii kerglaselt peaks suhtuma, siis annab raudteeohutusnädala kurjakuulutav visuaal selget aimu sellest, mille peale mäng käib — elu ja surma peale.

Lisaks OLE poolt väljatöötatud tele- ja raadioklippidele näevad ilmavalgust ka reklaamid tänavatel, erinevates trükimeedia väljaannetes ja internetis ning toimuvad esitlused koolides.

Kampaania keskseks sündmuseks on tänumeene “Kuldne tõkkepuu” üleandmine ettevõttele, kes oma tegevusega on kaasa aidanud raudteeohutussõnumi levitamisele. “Kuldse tõkkepuu 2008” annab 30. aprillil restoranis Travel toimuval üritusel üle tänumeene eelmise aasta laureaat Liivika Juksaar, kes pälvis tunnustuse raudteeohutusteemat käsitlenud esitluste korraldamise eest mitmes Harjumaa koolis ja noorteasutuses.