"Liikmeskonna laienemiseks kampaaniat pole tehtud, siiski on inimesi lisandunud pidevalt. Me ei kiirusta massiliseks muutumisega, hoiame klubilist aruteluformaati. Laienemine toimub samm-sammult ja kuna eesmärgiks on ühendada vabu kodanikke ja motiveerida omaalgatuslikule tegutsemisele, siis formalismiga me ei kiirusta," ütles Kalmus Delfile.

Kalmuse sõnul on seni ühinguga liitunud inimesi erinevatest erakondadest ning paljud inimesed ei kuulu ühtegi erakonda. "Ühingu liikmeskonnas on sealhulgas Isamaa ja Res Publica Liidu nii praegusi kui endisi liikmeid," ütles Kalmus ja lisas, et Vaba Isamaaline Kodanik ei liigita inimesi erakondlikku kuuluvuse alusel.

"MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik on erakondade ülene vaba mõttekoda. Oleme tegutsemas üle Eesti ning hoolitsemas selle eest, et rahvuslik, vaba ja isamaaline mõtteviis kannaks eestlust edasi," lisas Kalmus.

Täna rääkis endine kaitseväe juhataja ning pühapäeval koos 60 teise IRLi liikmega erakonnast lahkumisest teatanud Tarmo Kõuts rahvusringhäälingule, et uue erakonna teke pole kunagi välistatud.

"Kõik võib veel juhtuda ja see oleks ka loogiline, et sellest liikumisest tekib erakond või erakonnad. Ehk uut formaati erakonnad, kus on rahva tahe rohkem esindatud ja rahva eest ei otsusta mingid kitsamad ringkonnad, nimetame neid tagatubadeks või milleks iganes," ütles Kõuts ERR-i uudisteportaalile.