Looduse rohelise kattevaiba puudumise tõttu avaneb kalmistu oru veerel seisjale üsna võigas vaatepilt. Kokkukuhjatud prügilasu, mis sisaldab ilmselgelt ka muud peale haudadelt pärit prahi, saab alguse peaväravate lähedalt ja kulgeb kalmistu keskpaigani — kohani, kus asub tuntud eesti luuletaja, proosakirjaniku ja Juhan Liivi vanema venna Jakob Liivi kalm, kirjutab Virumaa Teataja.

Suuremat osa Rakvere haljasaladest hooldava ettevõte Rakvere Linnahoolduse OÜ on muu hulgas litsentseeritud jäätmekäitlusettevõte, kelle üks tegevusaladest on olmejäätmete kogumine ja transport ning kelle hallatavate alade hulka kuulub ka Rakvere linnakalmistu.

Rakvere linnavolikogu liige ja Linnahoolduse OÜ juhataja Üllar Vaserik ütles, et linnakalmistu ääres kulgev süvend on looduslikku päritolu. “See süvend ei kuulu enam meie osaühistu teeninduspiirkonda ja on kas riigi- või munitsipaalmaal. Muidugi, kui keegi meilt selle puhastustöö tellib, siis teeme ikka ära,” kinnitas Vaserik.

“Üks prügi sinna ladestamise põhjusi on see, et prügiveo hind on oluliselt tõusnud. Ja inimesed poetavadki olmejäätmed mujale, nagu kägu oma munad võõrasse pesasse,” nentis ta ja lisas, et meil on ju keskkonnateenistus, kes järelevalvet tegema peaks.

Abilinnapea Ain Suurkaev ei osanud täpselt öelda, kellele kõnealune maalapp kuulub. “Selgitan selle kohe välja ja kui selgub, et maa on linna oma, võtan küsimuse igal juhul teravalt üles,” oli Suurkaev konkreetne.

Rakvere linnavalitsuse haljastusinsener Anu Kivi tõdes, et tegemist on riigile kuuluva maaga, ja tunnistas, et riik on halb peremees.