“Täitub Reformierakonna üks suur valimislubadus, seda küll pööratud kujul. Mitte reede ei ole maksuvaba, vaid terve nädal on palgavaba,” ütles Kallo täna riigikogus esinedes.

Kallo hinnangul ei ole mitte ükski valitsus seni suutnud ühe aastaga riiki viia majandusliku tõusu ja arengu faasist nii suurde langusesse ja majanduse mitte ainult jahtumise vaid suisa külmumise faasi.

“Majanduskasv oli 2007. aasta esimeses kvartalis 9,9 protsenti. See tähendab vahetult enne praeguse valitsuse pukki astumist. Käesoleva aasta esimese kvartali majanduskasv on parimal juhul kuni kolm protsenti ehk üle kolme korra vähem,” sõnas keskerakondlane.

“Aastakasvuks on rahandusministeerium temale omase optimismiga pakkunud 3,7 protsenti. Kindlasti on tõele lähemal Eesti Panga prognoos, kaks protsenti ehk kasv aeglustub viis korda. Kui inflatsioon oli möödunud aasta esimeses kvartalis 5,2 protsenti, siis käesoleva aasta esimene kvartal oli see 11 ehk kaks korda suurem,” sõnas Kallo.

“Mitte ükski valitsus taasiseseisvunud Eesti Vabariigi ajaloos ei ole majanduse juhtimisel ja arengute hindamisel olnud nii saamatu ja äpardunud, et ei suuda isegi kolme kuud majanduse arenguid ette näha. Ükski valitsus ei ole seisnud fakti ees, et omaenda poolt kiidukõnede saatel läbi surutud eelarve on juba kolme kuu pärast osutunud täielikuks bluffiks, et eksimus moodustab tervelt kümme protsenti miinuse poole. Kiidulaul Euroopa parimast ja suurima ülejäägiga eelarvest on vaikinud nagu rukkiräägu rääk-rääk sumedal suveõhtul peale seda, kui odraohakas juba piisavalt kasvanud on,” rääkis Kallo.

“Kõik see on saavutatud valitsuskoalitsiooni juhtivpartei Reformierakonna kindlakäelisel juhtimisel. Sellesama partei jäärapäise diktaadi all korraldati siiani normaalsele mõistusele arusaamatu öölahing Tallinna tänavatel, mille tulemusena lasti veega alla järjepidevalt töötanud taasiseseisvunud Eesti Vabariigi valitsuste poolt piiskhaaval kogutud poliitiline kapital rahvusvahelisel tasandil. Peagi on ka selle sündmuse aastapäev ja tõenäoliselt näeme lippude ja kollaste õhupallidega kaunistatud rongkäiku liikumas puhkpilliorkestrite saatel Tõnismäelt Sõjaväekalmistule, sest oma kangelastegu tuleb ikka ise tähistada.”

Kallo hinnangul on täna saanud selgeks, et ühe mehe enesekehtestamine on Eesti riigile läinud maksma 7 miljardit krooni. “Eelarve koostamise ajaks vaatasid öölahingu tagajärjed igalt poolt vastu, oleks võinud ju eelarves seda 7 miljardit arvestada või loodeti naiivselt, et äkki unustatakse ära. Nagu näha — ei unustatud. Eesti majandusele on tekitatud korvamatu kahju. Lõppenud on investeeringud Venemaalt. Kes seni on investeerinud, need lahkuvad. Peatunud on investeeringud Lääne poolt, sest kes ikka tuleb oma raha paigutama ebastabiilsesse ja kraaklevasse väikeriiki.”

“Selle languse taustal veel rumalamana paistev kütuseaktsiiside mõttetu tõstmine on alla viinud tootjate ekspordivõime. Peagi tuleb järgmine ring, kus ettevõtted on sunnitud töötajaid massiliselt koondama,” sõnas Kallo.

“Selle tulemusena ei suuda inimesed, kes on laenuga omale kodu muretsenud, enam laenu tasuda ja on sunnitud koduta jääma. Ainult tuginedes omal ajal EKP-s meeldejäänule on jälle välja toodud loosung, et kõiges on süüdi rahvusvaheline imperialism ja aastaajad. Ainult, et Eurostati allikatest nähtub, et neil imperialistidel väheneb majanduskasv 1–2,5%, meil aga viis korda. See tuleb aga juhtimisest.

Kõige selle taustal on lausa õõvastav kuulda Reformierakonna poliitikute küünilisi avaldusi võimuvõtmisest Tallinnas, et Tallinn väärivat paremat. Tule taevas appi!”

Pärast seda saamatust, analüüsivõime puudust, diletantsust majandusküsimustes, vaenu õhutamist Eestis elavate teiste rahvaste ja eestlaste vahel, majanduse hävitamist, destruktiivset jõupoliitikat terves riigis julgeb see partei veel rääkida helgema homse toomisest! Ei! Ei Tallinna linn ega tema kodanikud küll seda suurõnnetust ära pole teeninud! Aitäh!”