Sihtasutuse Tartu Kiirabi juhatuse liikme Ago Kõrgvee sõnul praegu veel operatiivsõidukite töös erilisi muudatusi pole, ent iga kiirabiasutus on pidanud välja käima oluliselt suurema summa raha, kui eelarves oli kalkuleeritud. Tema sõnul on sotsiaalministeeriumis koostatud eelarvesse kirjutatud bensiini hinnaks 8 krooni liiter, ent praegu on see juba 13 krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

Päästeamet on samuti sunnitud eelarvet muutma ning osades kohtades teenistust ümber korraldama. “Näiteks, kui komando hoone on ebarahuldavas seisukorras ja selle renoveerimiseks raha ei jätku, paigutame töötajad lähikomandodesse ümber,” selgitas päästeameti peadirektori asetäitja Ain Karafin.

Samas püütakse leida ka alternatiivseid lahendusi, sõlmides lepingud mittetulundusühingutega, kelle väljaõpetatud liikmed sündmuskohale sõidavad. Mõlemal juhul suureneb Karafini sõnul nendes piirkondades õnnetusele reageerimise aeg.

Politseiamet lähtus aasta alguses eelarvet kujundades, et bensiinihinnaks 10 krooni liiter, ning on praeguseks majanduslikult raskes olukorras. “Politsei kulutab igakuiselt väljakutsete teenindamiseks ja avaliku korra tagamiseks üle 230 000 liitri kütust, mistõttu väikegi kütusehinna tõus on politsei eelarves märkimisväärne lisakulu,” sõnas ameti pressiesindaja Jana Zdanovitš.

Siseministeeriumi pressinõuniku Katrin Videse sõnul on ministeeriumis omakorda ettevalmistamisel kogu haldusala kütusehange, mis peaks tähendama tavalisest soodsamat hinda.

Praegu tulevad teenistused toime, kui kütuse jaoks raha kokku hoiavad ja muid kulutusi kärbivad.