AMC Airwaysi lennukiga Egiptusesse Sharm El Sheiki ja Hurghadasse lendav Novatours lisab alates neljapäevast paketireiside hinnale 400 krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lennufirmadega Eurocypria ja Estonian Air Egiptusesse puhkusereise korraldav TopTours lisas kütuse lisatasule viidates kõikidele paketihindadele 400 krooni juba eilsest.

TopTours lisab 400 krooni ka Araabia Ühendemiraatide paketireiside hinnale, sellesse riiki lendamiseks kasutab TopTours Estonian Airi lennukeid.

Novatoursi juhatuse liige Raimondas Ušeckas ütles Päevalehele, et Novatoursi vahendusel on tänavu Egiptusesse lennanud umbes 11 000 inimest ja umbes sama palju kliente kasutab ka TopToursi teenuseid. “Novatoursil ja TopToursil on Egiptuse-suunaliste reiside osas turuosaks mõlemal umbes 30 protsenti, lisandub veel teisi tegijaid, nagu näiteks Estour, Domina Travel ja Marhaba Tours,” lausus Ušeckas.

AMC Airwaysi kasutab talviste puhkusereiside teenindamiseks ka Estour OÜ, kelle esindaja ei soovinud firmajuhi puudumise tõttu võimaliku hinnalisa kehtestamist kommenteerida. Domina Travel ja Marhaba Tours lendavad Egiptusesse Estonian Airiga.

Estonian Airi esindaja Ilona Eskelinen rääkis, et lennufirma ja reisikorraldaja vahelise lepingu alusel võib vastavalt kütusehinna muutustele hindu korrigeerida 31 päeva enne konkreetset lendu. “Edasine on juba reisikorraldaja otsustada, kas ta lisab hinnalisa reisipaketile või mitte. See on niimoodi toiminud juba aastaid,” lausus Eskelinen. Firma on reisikorraldajaid sel hooajal hinnamuudatustest teavitanud.

Egiptusesse korraldatavate talviste päikesereiside hooaeg algab pea kõigi turismifirmade puhul oktoobrikuus ning kestab aprillini.