Riigikogu liige Kalle Muuli käis laevareisil sünnipäeva tähistamas, päev hiljem sama laevaga Rootsist tagasi sõites sõi ta kaaslasega õhtust ning tasus selle eest 82 eurot. Õhtusöögi arve esitas Muuli hiljem riigikogu kantseleile hüvitamiseks, kuna söögi kõrvale räägitud jutt olnud töine.

„Kohtumine oli tööalane ja raamatupidamise meelest ka hüvitamiskõlbulik,ˮ sõnas Muuli sotsiaalmeedias. Riigikogu kommunikatsioonijuht Urmas Seaver kinnitas Delfile, et hüvitis maksti Muulile välja.

Asi oleks ehk sellega lõppenudki, ent Muulil tekkis mingil põhjusel siiski kahtlus, et sünnipäevapeole järgneval päeva töövestluse pidamine ei pruugi olla päris korrektne. „Kuna ma ei olnud parajasti tööreisil, vaid erasõidul (ehkki riigikogu liikme tööaeg kestab põhimõtteliselt 24/7), siis hakkas mulle hiljem tunduma, et seal võib vasturääkivus olla ja ma võtsin tšeki tagasi,ˮ selgitas Muuli Facebookis ning maksis kulu riigikogu kantseleile tagasi.

Sellega muutus Muuli töövestlus ühtäkki eravestluseks: „Kuna riigile kulu ei tekkinud, vaid tegu on minu enda taskust kinni makstud eraarvega ja seega erakohtumisega, siis ma ei pea vajalikuks hakata siin avalikult arutama, kellega ma oma kulul kohtun või ei kohtu.ˮ