Põhja prefektuur karistas Savisaart sel nädalal 9000-kroonise trahviga, kuna meer jättis oma majanduslike huvide deklaratsioonis märkimata 2,7 miljoni krooni suuruse laenu. Savisaar põhjendas eksimust sellega, et tal oli psühholoogiliselt raske periood ja ütles vaid, et raha tuli Liechtensteini ettevõtjalt Peter Kaiserilt.

„Karistusega ei saa kõik küsimused olla ammendatud. Eesti riigi tähtsad ametisikud ei tohiks saada välismaalt suuri, miljonilisi rahasummasid, ilma, et me teaks, kust see raha pärit on,“ leidis Muuli. „Küsimus on selles: miks ta meile reaalse laenuandja nime ei ütle? Selge on see, et Peter Kaiser on vahendaja või mingi formaalne isik, aga mitte tegelik raha omanik ega laenaja. Savisaar peaks selgitama, mis täpselt toimus.“

„See pole Eestis tavaline, et poliitikud või avaliku elu tegelased ja eraisikud — kelle rahaasjad teistesse ei puutu —, laenaksid endale raha sellisel kombel. Raha laenatakse tavaliselt pangast või kui eraisikult, siis igal juhul mitte läbi Liechtensteini või variisikute,“ lisas Muuli.

Teine saatejuht Anvar Samost tuletas meelde, et Savisaar on varemgi võtnud eraisikult laenu, mis ei kajastunud tema majanduslike huvide deklaratsioonis ja siiani pole teada, kellelt see raha tuli. Tema sõnul on paraku Eestis vähe inimesi, keda see asi sisuliselt huvitab ja Savisaare valijad nende hulka ei kuulu.

„See, et Savisaar sai tundmatu isiku käest laenu, läheb korda Eesti ajakirjandusele ja ühiskonnaelu vastu huvi tundvatele korralikele inimestele. Savisaare valija näeb aga selles episoodis järjekordset meedia ning õiguskaitseorganite kiusukampaaniat nende lemmikerakonna juhi vastu, kes ausa mehe maksis lahutades kinni oma naise majalaenu ja oli seetõttu sunnitud väga ränkadel tingimustel võlgu võtma. Savisaare venekeelsed valijad ei pruugi sellest isegi teada saada,“ nentis Samost.