Avaldame Kalle Muuli kommentaari täismahus:

"Andsin täna kõige viimase IRL fraktsiooni liikmena allkirja Kersti Kaljulaidi ülesseadmisega presidendikandidaadina. See, et ma tegin seda kõige viimasena, polnud juhus, kuid see taotluslik viivitus polnud kuidagi seotud Kersti Kaljulaidi isikuga. Pean Kersti Kaljulaidi heaks presidendikandidaadiks ja toetan teda igati, kuid mind häirib väga see viis, kuidas riigikogu vanematekogu presidendikandidaate vaagides saadikutele survet avaldas. Teisipäeval, kui selgus, et kahest võimalikust presidendikandidaadist, Jüri Luigest ja Kersti Kaljulaidist, on vanematekogule rohkem meele järgi Kersti Kaljulaid, ei jäetud saadikurühmadele peaaegu üldse aega aruteludeks.

Mul isiklikult oli oma saadikurühmas võimalik kolmapäeva lõuna ajal asja arutada ja erinevaid võimalusi kaaluda kõigest 15 minutit, seejärel pidid juba kõik saadikud tõttama korralisele tööle, alalise komisjoni istungile. Sellest naeruväärselt lühikesest otsustusajast hoolimata teatas vanematekogu juba mõni tund hiljem avalikkusele, et viis saadikurühma on leidnud ühise presidendikandidaadi. Sellega pandi surve alla need saadikud, kes tegelikult polnud selleks ajaks veel jõudnud otsustada, kas toetada või mitte toetada Kersti Kaljulaidi.

Veel kord -- asi pole Kersti Kaljulaidis, kes õnnekombel on hea presidendikandidaat, vaid selles, et ülepeakaela kiirustades vanematekogu kas tahtlikult või tahtmatult avaldas paljudele saadikutele lubamatut survet. Ühtlasi kasutan võimalust ja avaldan sügavat kahetsust, et jäärapäiselt jonni ajades ja oma erakondlike huve silmas pidades võtsid Keskerakond ja EKRE Jüri Luigelt võimaluse saada Eesti presidendiks."

Eesti Ekspress kirjutas täna, et Toompeal on mitmed poliitikud hakanud moodustama ühisrinnet presidendikandidaat Kersti Kaljulaiu vastu.

"Vastaste selgroo moodustavad Reformierakonna need liikmed, kes toetasid varasemalt jõuliselt Marina Kaljuranna saamist presidendiks ning Edgar Savisaarele ustavad jõud Keskerakonnast. See seltskond üritab kampa saada ka EKRE liikmeid ning üksikuid tegelasi IRList ja Vabaerakonnast," teatas leht.