Edgar Savisaare ja tema erakonna jaoks on tegu nii-öelda Moskva lahinguga, kus selja taga ei ole enam midagi ja taganeda ei ole enam kuhugi. See tähendab, et võideldakse vahendeid valimata,“ selgitas Mikser.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles Mikseri sõnu kommenteerides: „Tallinna kohalikke valimisi riigikogu valimiste eellahinguks nimetanud Mikser lubas seal kõigi aegade räpaseimaid kohalikke valimisi. Loodame, et sotsid oma ähvardust siiski täide ei vii ning jäävad poliitilise sündsuse piiresse.“

Mikser ütles üldkogul, et sotsiaaldemokraatlik Tallinna linnavalitsus ei väntaks propagandafilmi Pentusest ega Savisaarest. Klandorfi hinnangul pole kuigi kindel, et sotsid integratsioonirahakotti hallates ei väntaks propagandafilme Mikserist enesest, Ossinovskitest või Anveltitest.

Põhjani pehkinud poliitmaastik

„Sotsid sätivad ennast ka presidendiparteiks, kes on erakondadest esimesena, et mitte öelda ainsa tõelisena esindamas vabakonna huve ja kellega koos tehakse ühisloomeprotsessis ettepanekud erakondade loomise lihtsustamiseks ning üksikkandidaatide ja uute erakondade edutamiseks.“

Klandorf kõneles veel, et sotside meelest on suurem osa poliitmaastikust põhjani pehkinud, lootusekiireks on jäänud peale nende eneste veel vaid Riigikogu Demokraadid (st aknaalused), Vabakond (st Vaba Isamaaline Kodanik) ja Vabariigi President.

„Kuigi praeguse rahvast tänavale õhutava vabakonna teadaolevad poliitilised vaated on selgelt parempoolsed, lähevad sotsid järgmistele valimistele va banque just selle vabakonnaga. Lootus, et sotsid võiksid koos (uus)tulnukatega valitsuse tegemiseks enamuse saada, on siiski täiesti ulmeline,“ leiab Klandorf.