Pika töökogemusega politseijuht Klandorf kinnitab Delfile, et seoses kurikamehe tagaajamisega peaks politsei laiemalt teavitama rahvale valitsevast ohust ja operatiivselt edastama kurjategija tundemärgid, kutsuma elanikkonda aktiivsele koostööle.

“Pean õigeks, et iga infokild on politseile tähtis. Loomulikult ei saa avalikustada igat jälitustöö ja menetlustoimingu nüanssi. Ka ei ole politsei vaba kogu informatsiooni edasiandmiseks elanikkonnale, sest menetlust antud kriminaalasjas juhib prokuratuur. Hea oleks, kui ka sealt tuleks asjalikke kommentaare, aga teinekord mulle tundub, et prokuratuur ei soovi eriti inimestega dialoogi pidada. See ei ole ju mingi vastus „ … alustasime menetlust ja menetluse huvides me teiega ei räägi”,” lisas ta.

Klandorfi sõnul rahuneb avalikkus siis, kui kurjategija võimalikult kiiresti tabatakse. “Väga positiivne oli, et ERRis esines Põhja prefektuuri prefekt Elmar Vaher, keda me teame kui endist väga edukat Tallinna mõrvarühma juhti,” kiitis Klandorf. “Sellise mehe esinemine, kes tunneb oma tööd, rahustab alati elanikkonda. Siit soovitus politseile, teistele õiguskaitseorganitele ja prokuratuurile: las rahvaga räägib tuntud spetsialist. Vanasti kui prokuratuuri poolt esines Heino Tõnismägi, oli sama efekt. Aga see on ka iga asutuse avalike suhete küsimus.”

Klandorf peab paratamatuks, et kurikamehe kuritegude ja tabamise üle valitseb suurenenud meediahuvi.

“Nii oli ka siis, kui aastaid tagasi tapeti Tallinna vanalinnas Rootsi turist. Tol ajal juhtis linna mõrvarühma just Elmar Vaher. Ka siis oli suur meediahuvi ja mitte ainult meie ajakirjanike poolt. Vaher oma meeskonnaga lahendas selle kuriteo professionaalselt ja kiiresti. Mul on piisavalt alust arvata, et ka „kurikamehe“ kuritegu avastatakse.”