Farage on Kallase 10 miljoni dollari loo võtnud parlamendis jutuks juba kaks korda, kuid Kallase senised selgitused teda ei rahulda. “Meie arvates püüdis Kallas parlamenti eksitada. Ta püüdis öelda, et 10 miljonit dollarit kaotas ja investeerimisotsused langetas kommertspank [Põhja-Eesti Pank], kuigi tegelikult keskpank ise andis tehinguks raha ja loa,” ütleb Farage intervjuus Eesti Päevalehele.

Teine asi on ühe Belgia eurosaadiku küsimuse väärtõlge, osutab Farage. “Kallaselt küsiti, kas tema alluv käis Šveitsis pettur Abraham Sheriga kohtumas, tõlgiti aga “Venemaa” ja Kallas vastas eitavalt. Me tahaksime teada tõde.”

Faraga lubab Kallase ründamist jätkata enda sõnul “lakkamatult, igal parlamendi kogunemisel järgmised neli aastat. Surve saab olema pidev. Samas on täiesti võimalik, et ma teen kuulamistest liiga suure numbri ja et ta annab küsimustele rahuldavad vastused. Minu assistendi uurimistöö Eestis lubab aga oletada muud.”

Farage välistab, nagu võiks see abi olla poliitilise loomuga ning kasulik eelkõige Kallase poliitilistele vastastele Eestis. “Meie kasutame Eestis inimesi ära, tõlgeteks ja muuks, mitte vastupidi. Meil ei ole sidet Eesti poliitiliste parteidega. Meil on Eestis kontakte inimestega, kellel on poliitiline taust, kuid otsekontakte ühegi Kallase-vastase parteiga meil pole.”

Euroskeptik toonitab, et ei sea kahtluse alla Kallase võimeid. “Ma küsin, kuidas sai petturlusevastase võitluse juhiks keegi, kes oli segatud keerulisse afääri ja kelle esinemine parlamendi kuulamistel polnud rahuldav.”

11. jaanuaril kirjutasis Farage Kallasele kirja ja saatis koopiad parlamendi ja Euroopa Komisjoni presidentidele. Kallaselt palutakse selgitust 13 küsimuses. “Kallas sai kirja kümne päeva eest. Me anname talle veel nädala, mäng olgu aus, vastamiseks tuleb anda aega. Aga mis ei lähe mitte, on kirja ignoreerimine. Kui ta annab järgmisel nädalal selgituse tõlkeapsule, vabandab, et kogemata eksis, ja jagab selgitusi, siis sellega võtaks ta mult relvad.”

Siim Kallas ütles Eesti Päevalehele, et soovib Nigel Farage´ilt valesüüdistuste levitamise eest vabandamist.

“Farage on esitanud parlamendile ja avalikkusele minu kohta valeväiteid, nagu oleks mind kohtulikult karistatud. Lisaks on Suurbritannia Iseseisvuspartei (UKIP), kuhu Farage kuulub, avaldanud valede faktidega ka pressiteate. Ootan, et Farage ja UKIP oma väited avalikult ümber lükkaksid ja vabandaksid.”